Michaela Holtz väljer att etablera sitt företag i Värmland

10052016-10052016-_5ds9697

Entrepenören Michaela Holtz valde att registrera sin personsäkerhetsapp Zeifie i Karlstad.
–Det är ett väldigt bra klimat i Värmland. Vi har fått helt otroligt hjälp av Business Värmland som har varit helt makalösa att arbeta med och här finns också kompetensen vi behöver när vi växer, säger hon i en intervju med P4 Värmland.

Michaela Holtz är kvinnan bakom personsäkerhetsappen Zeifie. Appen erbjuder en plattform där enskilda kan be om och erbjuda hjälp i utsatta situationer. Grundidén handlar om att inte behöva ta upp mobiltelefonen i en utsatt situation, utan istället koppla en blåtandsknapp till telefonen, som aktiverar appen utan att behöva ta upp mobilen. När appen är aktiverad sänder den ett larm-meddelande till nära och kära, men även till de personer som befinner sig i närheten av platsen. Appen har blivit populär och har idag ungefär 5000 användare.

I en intervju med NWT får hon frågan hur kopplingen ser ut mellan Värmland/Karlstad och Zeifie. Hon berättar att det är en perfekt plats att utveckla verksamheten på:
– Företaget är registrerat i Karlstad eftersom vi planerar att lägga mer verksamhet där så småningom. Zeifie är ett digitalt bolag och kan egentligen vara baserat var som helst, vi valde Karlstad för att det finns bra utvecklingsmöjligheter för oss här. Dels i form av utvecklare, men också för att vi fått fantastiskt bra hjälp och stöd av Business Värmland. Nu när vi arbetar med att sätta ihop en professionell extern styrelse har vi också hittat väldigt bra och erfaren kompetens i området. Så det finns onekligen stora fördelar även för digitala bolag att söka sig utanför storstadsregionerna.

I en intervju med P4 Värmland tillägger Michaela även att det är ett mycket bra klimat i Värmland och att de kan finna den kompetensen de behöver här när företaget växer.

Vi på  Business Värmland är mycket stolta och glada över att få vara med på Michaelas resa och ser fram emot utvecklingen av Zeifie.