Världsledande tyskt företag etablerar sig i Karlstad

Gebaeude_Berlin_cmyk

PSI AG är ett tyskt världsledande och innovativt företag som erbjuder programvarulösningar för processtyrning inom samhällsservice och industrier. Nu väljer de att etablera sin verksamhet på den svenska marknaden i Karlstad.

Det tyska företaget PSI AG etablerar nu sin verksamhet på den svenska marknaden i Karlstad.
– Det är i hjärtat av Sverige, säger kommunikationschefen Karsten Pierschke i en intervju med NWT och menar vidare att Karlstad har ett bra geografiskt läge mellan Stockholm, Göteborg och Oslo.

PSI AG är indelat i 3 verksamhetsområden: Energy Management, Production Management och Infrastructure Management. Verksamheten i Karlstad är inriktad på Energy Management, som tillhandahåller energisystem för att säkerställa en stabil och pålitlig försörjning av el, gas olja, värme och vatten på de växande energimarknaderna. Det finns en ambition om att arbeta mot hela Skandinavien från placeringsorten Karlstad.

Verksamheten i Karlstad består kommer inledningsvis bestå av ett team om 3-6 personer. Därför söker företaget nu personal till karlstadetableringen. Globalt har företaget 1700 anställda med huvudkontor i Berlin.